Retourneren online

Paul Warmer garandeert dat u voor alle geretourneerde artikelen (ONLINE AANGESCHAFT DUS NIET IN DE WINKEL) uw geld terugkrijgt, op voorwaarde dat de artikelen in goede conditie worden geretourneerd. Dit houdt in dat de artikelen niet beschadigd, vuil of gedragen zijn. Het retourneren van producten kost u niets. Indien u een product wilt omruilen en het daarna nogmaals wil retourneren berekenen wij € 5,00

Termijn retourneren

Wilt u het product retourneren, dan heeft u 14 dagen de tijd om het artikel naar ons te retourneren.

Hoe retourneert u een online gekocht artikel?

Uw mening vinden wij heel belangrijk voor het verbeteren van onze klantenservice vandaar dat wij bij het retourneren vragen om onderstaand formulier invullen.

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht om in te vullen

Zodra wij het formulier ontvangen hebben sturen wij u per e-mail een retouretiket. Deze kunt u uitprinten. U kunt de schoenen na het passen weer netjes in de schoenendoos doen. Deze schoenendoos plaatst u vervolgens weer terug in de verzenddoos waar u het retourlabel op plakt.

Retourneren Sale artikelen

Voor het retourneren van Sale artikelen ontvangt u geen retouretiket. U kunt het pakket opsturen naar:

Paul Warmer B.V., Frankfurtstraat 26, 1175 RH  Lijnden

U betaalt geen verzendkosten voor artikelen die gekocht worden in de Sale. Het retourneren van Sale artikelen is voor uw eigen rekening.

Geld terug

Als u het artikel per post heeft teruggestuurd en het in goede orde door ons is ontvangen, wordt het betaalde bedrag binnen 10 werkdagen verrekend of teruggestort.

voor producten gekocht in een van onze winkels, die men wilt retourneren geven wij een tegoedbon.

 

Met vriendelijke groet,

Paul Warmer